Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

10 συμβουλές για συγγραφείς από τον Neil Gaiman

Στο πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό βίντεο που ακολουθεί, ο διάσημος Άγγλος συγγραφέας Neil Gaiman μας χαρίζει, με το γνωστό φλεγματικό του χιούμορ σε πολλά σημεία, δέκα σημαντικές συμβουλές για νέους αλλά και πιο έμπειρους συγγραφείς. Δεν είναι από τις χιλιοειπωμένες και κοινότυπες συμβουλές που συναντά κανείς συχνά στο διαδίκτυο, έχουν ουσία. Γι' αυτό και η siggrafi θεώρησε χρήσιμο για τους αναγνώστες της να κοινοποιήσει το συγκεκριμένο βίντεο, παρ' όλο που είναι στα αγγλικά. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους αγγλικούς υπότιτλους (προτιμήστε τους default), αν αυτό σας διευκολύνει να καταλάβετε καλύτερα τις λεπτομέρειες - όπου κρύβεται και η βαθύτερη σημασία των συγκεκριμένων δέκα χρήσιμων συμβουλών. 

O Neil Gaiman γεννήθηκε το 1960 στο Πόρτσεστερ της Αγγλίας και τώρα ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους μυθοπλάστες της εποχής μας. Το σημαντικότερο έργο του, οι 10 τόμοι (75 τεύχη) του κόμικ "The Sandman", έχει αποσπάσει πολλά μεγάλα βραβεία σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία και η Γερμανία. Κεντρικός ήρωας του "Τhe Sandman" είναι ο Μορφέας, ο αινιγματικός άρχοντας του κόσμου των ονείρων. Τα πιο γνωστά του μυθιστορήματα είναι το "Neverwhere" που μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη, το "Stardust" που απέσπασε το βραβείο για το Καλύτερο Μυθιστόρημα Φαντασίας του 1999, και βέβαια το "American Gods", το μοναδικό βιβλίο στην ιστορία της λογοτεχνίας του φανταστικού που έχει αποσπάσει τα βραβεία Nebula, Hugo, Bram Stoker και Locus, και ήταν υποψήφιο για το World Fantasy Award. Πολλά από τα διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί στη συλλογή "Smoke and Mirrors: Short stories and illusions". Έχει ακριβώς τρία παιδιά και περίπου εφτά γάτες. (Πηγή βιογραφικού: biblionet

Δείτε τώρα το βίντεο με τις 10 χρήσιμες συμβουλές του για συγγραφείς:


Ακολουθούν οι δέκα συμβουλές του Gaiman συγκεντρωμένες σ' έναν πίνακα για γρήγορη ανασκόπηση. Αν δεν έχετε δει όμως το βίντεο, δεν μπορείτε να καταλάβετε το βαθύτερο νόημά τους. Γι' αυτό σας συστήνω να παρακολουθήσετε πρώτα προσεκτικά όλα όσα συμβουλεύει αναλυτικά ο Neil Gaiman στο παραπάνω βίντεο και μετά να ανατρέξετε στον παρακάτω πίνακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε ένα σχόλιο για την ανάρτηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...